Pink Heart Tail

Mitt år 2013

Idag är sista dagen på 2013. Jag har precis druckit upp min sjögräsdrink och familjen har åkt iväg till skateparken, jag tog lite ledigt nu på förmiddagen ska relaxa på ballkongen och se ut över havet. Mitt år har varit väldigt bra, ena halvåret i Sverige med fina vänner och familj och andra halvåret på äventyr i Australien. 
 
Sverige ~ 2013 i Svealand spenderades med mina nära vänner. Blev ganska mycket häng på Rockbaren, Metaltown, liseberg och hatten. Vi skaffade även en liten hundvalp, Elsa, som har vuxit till sig och blivit ganska stor nu. Annars var det mest jobb för att spara ihop pengar till resan. Några höjdpunkter detta året i swe var Metaltown, Oslo med Maria, när jag följde med Ellen och hållde i hennes hand när hon förstorade läpparna för första gången, vinkvällanra hos mig, när vi skaffade Elsa, när jag bodde hos mirre, midsommar, lillen <3 Haha, ja, det har varit ett bra halvår hemma i Sverige. Ska bli riktigt kul att komma hem till alla mina fina vänner igen.
 
 
 
Australien ~ Jag kom på mig själv idag att jag helt hade glömt bort hur en 50-lapp ser ut hemma i Sverige. Kollade ner i min plånbok och såg att allt inuti är utbytt från svenskt till australienskt. Jag äger inte ens ett svenskt telefonnummer längre och har heller ingen svensk telefon. Nu för tiden äger jag en australiensk mobiltelefon, bankortet och busskorten är australienska, mitt mobilnummer är australienskt och pengarna är i dollar. Det är så himla lustigt hur lätt jag kan ställa om mig, ja, nästan lite skrämande lätt. Jag har verkligen haft det super i Newcastle och även hunnit resa och se lite av Australien. Detta landet är ju så jävla stort! Några höjdpunkter i Australien detta året var Blue mountains, Nelson bay, Byron bay, Sydney. Jag har träffat så sjukt mycket folk och vissa har även blivit mina vänner, vissa klickar man mer med än andra men jag vet vilka som kommit mig närmast och vilka som jag vill ha kontakten med, vilka som varit ärliga mot mig och bara velat mig väl. 
 
 
Mina nyårslöften förra året har jag klarat galant! Jag har gått ner i vikt!! utvecklats som person, ätit nyttigare, rört mig mera, lärt mig ett nytt instrument, skrivit ny egen musik , flyttat ifrån Sverige och försökt att göra personliga julklappar/födelsedags presenter till mina nära och kära. 
 
Nu är jag redo för det nya året och de nya målen jag satt upp, jag är även redo för äventyren som väntar. Så 2014, jag är redo! bring it on! 

Tannum Sands

Jag befinner mig just nu i Queensland och det är så förbannat varmt.Igår duschade jag tre gånger. Men man vänjer sig faktiskt mer och mer vid värmen, helt otroligt vad ens kropp klarar av egentligen. 
 
Jag bor just nu hos en familj i Gladstone, eller rättare sagt i Tannum Sands, inte Tanum hemma i Sverige tack och lov! ;) Jag har ett kort au pair jobb här uppe på ca 3 veckor. Jag tar hand om en urgullig liten pojke på 4år, han är så himla snäll och go. Familjen är superhealthy. Vi går ut och power walkar/springer varje morgon klockan 6! imorse såg jag några kengurus! Dom bor så jäkla nära stranden, det tar ca 3 min att gå ner så jag brukar ta promenader eller springrundor där nere på kvällarna. Familjen äter bara superbra mat, mycket vegetariskt, smoothies och jag dricker nått skumt sjögräspulver varje morgon som smakar.. ja, gräs haha. Ordet socker finns inte, om det inte är hounug eller fruktsocker. Dom äter så jäkla nyttigt så det känns som jag kommit till ett rehab haha.. Tannum Sands är en mysig liten stad. Det finns massor av bra lekparker som jag och pojken kan gå till, en stor skatepark där han älskar att vara, himla fina stränder och väldigt nära till affärerna. Har en bra magkänsla och jag tror att detta kommer funka prima! 
 
Min telefon är ju paj men jag har skaffat mig en ny! Den är dock inte alls lika bra och kameran är ritkigt risig så jag köpte en julklapp till mig själv - En ny kamera! Wihoooo. Har dock inte hunnit ta några biler ännu så här är en bild från google på stranden som ligger nära oss! Jag lovar att lägga upp lite bilder i veckan. (Ska bara ta några först haha)
 
Så ja, here i'm! och jag klagar inte! 
 
 
Dessa skyltar hänger uppe runt stranden. Jag kännde mig inte så värst säker när jag tog min kvällsspringrunda igår kväll. Krokodilvarning liksom, haha.
 
 

Flygdrama!

Okej, så nu undrar nog ni vart jag håller hus när jag tagit mitt pick och pack från Newcastle? I'm in Queensland! 
 
Resan hit, gick inte riktigt som planerat. Jag tog bussen till Newcastle airport och var där i god tid, hade precis packat upp min dator för att kolla på film då jag hör hur dom roppar ut ur högtalarna "Can Elissa..Cor.. Corr..Corrjea Bro...B..Brolander come to the check in please" Flyget till Brisbane var superförsenat och jag hade bara 40 min där, så det skulle betyda att jag skulle missa det sista planet till Gladstone! Jag valde ändå att chansa för skulle jag missa planet till Gladstone betydde det en gratis natt på ett hotel i Brisbane och det tackar man ju inte nej till!
 
När planet ladade i Brisbane och jag kom ut ur gaten hör jag hur dom roppar upp mitt namn i högtalarna. Planet till Gladstone hade valt att vänta på mig... Jag får panik. Springer runt som en förvirrad höna, upp för rulltrappan och ska jag vara ärlig vet jag inte riktigt vad jag hållde på med. Tillsist hittade jag en tavla där alla gatenummer stod. Jag såg hur Gladstone blinkade på skärkmen, sedan förvann den helt. Jag tänkte att nu är de banne mej kört, men hade hunnit se gatenummret. Gate nummer 1. Eftersom jag hade kommit in i gate 3, ca sex meter ifrån gate 1 så visste jag vilket håll jag skulle åt så jag började kuta tillbaks samma håll som jag kom ifrån medans jag hör hur dom roppar "Elissa.. Cor..Correa Bro..B..Broander this is your LAST call, can you please come to the gate now" 
 
Gate 1 var fullt  av människor som väntade på ett annat plan som i sinn tur också var försenat pga mig. Alla stirrade på mig då jag kom farandes till gaten "i'm here! I'm here!" vifftandes med mitt ukulelecase. Flygvärdinnan skrattade åt mig och frågade vad jag hållde på med då hon hade sätt att jag kom in från gate 3 och sedan sprungit åt helt fel håll. Jag fick ta en flygbuss som hade ca 30 platser där jag satt helt själv och väl inne i planet till Gladstone som nästan var fullsatt fick jag trötta och irriterade blickar på mig och jag kunde riktigt se hur dom tänkte "jaha, det passar att dyka upp nu" Haha, satan. Menmen, nu är jag iallafall här.
 
En härlig relax lunch på flygplatsen innan allt drama bröt ut.
 
Här uppe är jag!! :D Det är så jäkla varmt. Berättar mer imorgon i ett annat inlägg vad jag gör här uppe, för nu kallar sängen. Hoppas ni har det bra där hemma, kramar! 
 

Farväl Newcastle

Underbara Newcastle, tack för denna tiden! Jag har verkligen haft det superbra här. Träffat massor av nya vänner, chillat på de fina stränderna och svängt ute i nattlivet. Men nu är det dags för mig att åka vidare. 
 
Jag har fått frågan ganska ofta om vad jag kommer sakna mest med Newcastle och svaret är superenkelt - Min familj. Jag kommer sakna mina underbara släktingar som jag har fått bo hos i 5 månader. Dom har givit mig trygghet, hjälpt mig med massor, mat på bordet, ett eget rum att sova i, betalat mig för att ta hand om världens finaste kusiner och massor av kärlek. Min moster Ulrika och hennes man Jason har gett mig den största chansen jag fått i hela mitt liv och jag är evigt tacksam för det. 
 
Tack <3 
 
 
 
 
 

God jul <3

Merry christmas från andra sidan jordklotet! Hoppas alla får en underbar julafton med massor av julklappar, knäck, god julmat och kärlek!
 
Igår firade vi svenskjulafton hos våra svenskagrannar, vi var fyra svenskafamiljer och det serverades svensktjulbord med roxet, ABBA och julsånger i bakgrunden - A.w.e.s.o.m.e ! Jag drack även min julmust och mumsade marabouechoklad och ahlgrensbilar, riktigt lycklig tjej! Sen skypade jag även med Maria, Wessel och Lina på kvällen, åååh vad jag saknar er. Kramkalas när jag kommer hem <3
 
Idag har jag mest packat, flyttat saker från väska till väska, försökt få ner kilorna på väskan då den självklart väger alldeles för mycket för att ha med sig på planet! Åh blir så trött. Jag får ändast ha 20 kilo med mig, 20 kilo på 5 månader?! ÅH, jamen visst! Får gå i samma kläder hela tiden. Jaja, nu ska vi snart äta lite middag och sen blir det julklappsöppning! God jul! 
 
 
 
 

Thank Oden It's Saturday!

Lördag, woho! Jag har vänt hela mitt rum upp och ner och sprungit omkring hela förmiddagen som en skollad råtta. Vet inte riktigt vad jag håller på med om jag ska vara ärlig.. Shit vad mycket man samlar på sig på bara några månader! Ja, det är alltså dags för mig att packa vilket inte är det lättaste.. 
 
- Vad ska jag ta med mig? Den här? eller båda? Varför inte alla fem?
- Kommer det bli kallt? Hur många jackor ska jag ta med? (HA, jag bor i Australien)
- Hur många klännigar?
- Väger väskan för mycket? Kommer jag få betala extra på flyget nu?
- Ska man släpa med mig locktången? 
- Vilka papper ska man ha med sig? Vad är viktigt av allt detta krimskrams?
 
OMG! Blir inte riktigt klok på själv. Det är ju inte så att jag kommer hamna mitt ute i öknen utan en endaste liten affär i sikte, jag behöver faktiskt inte ta med ALLT jag äger. 
 
Ikväll blir det chill hemma hos mig för familjen är i Sydney så jag ska ha lite vänner över vilket kommer bli supertrevligt :) Tror det blir middag och filmmys. Lär även bli att säga några farväl ikväll. Hoppas alla där hemma får en fin lördag! <3 
 

break a leg, Elisa

Tiden går så jäkla fort. Jag har nu bott i Australien i snart 5 månader vilket känns helt overkligt. Har precis kommit hem från en BBQkväll med au pairertjejerna. Klara ligger i sängen brevid mig och sover sött, haha gulle! 
Det var flera av tjejerna som skulle ut men jag orkade verkligen inte, jag har ingen energi att dansa och springa omkring på klubben. Klara kännde tack och lov samma sak så vi gick ner och satte oss på stranden, drack vin och tjötade. Himla mycket mysigare må jag säga! 
 
Jag har så himla mycket tankar som snurrar i mitt huvud just nu. Snart lämnar jag Newcastle bakom mig för ett tag och det är verkligen blandade känslor. Vad kommer hända? Vart ska jag ta vägen? Tusen frågor, men inga svar. Uhse, känner mig som en feg liten mulvard som vill tillbaka till sitt trygga hål i marken igen. Egentligen var min tanke från början att åka hem till julen efter att mitt jobb i Newcastle var över. Resa runt lite och sen ta första bästa planet hem till tryggmark men jag sattsade istället allt och nu är frågan om jag tagit vatten över huvudet. Jag har byggt upp en trygghet här. Jag har min familj som jag trivs med jättebra och jag har träffar underbara vänner. Nu ska jag lämna allting som jag byggt upp och börja om på nytt. Helt vilsen i det stora Australien! Behöver alla lyckokramar man kan få, önska mig lycka till! 

God jul

Merry christmas motherfucker! Jag trivs bra i värmen :)
 
 

Svensk

Jag har insett att vissa har missförstått mig under åren så jag tänkte göra detta klart och tydligt en gång för alla.
 
Jag kommer leva i Sverige, mina framtidabarn kommer växa upp i Sverige och jag kommer så småningom dö i Sverige. Jag är stolt över (till viss del) vår historia och kultur. Har en silverkedja runt halsen med "odensmask" från nordiska mytologin som jag aldrig tar av mig. Ja, jag älskar mitt land såpass mycket att jag faktiskt kan kalla mig själv för patriot, fast på rätt sätt. Jag vill nämligen att Sverige hela tiden ska utvecklas till det bättre och att vi ska sträva framåt, inte bakåt. 
 
Sverige är lika mycket mitt som ditt, jag är lika mycket svensk som du. Sverige är det jag kallar mitt hem, den kulturen jag känner till bäst och är uppvuxen i så vad är annars min identitet om inte svensk? Vart är jag annars ifrån? Varför ska folk tala om för mig vad jag är eller inte är och varför får jag hela tiden frågan  "ja, men vart är du egentligen ifrån? eller är din mamma utlänning?"... - Jadu, såvitt jag vet är mitt modersmål svenska, är även född på östrasjukhuset i Göteborg och jag har bott i Sverige i hela mitt liv. De flesta jag stött på utomlands kan inte riktigt plasera min "identitet", när jag då svarar att jag är svensk blir ingen direkt förvånad men jag får ofta svaret att jag inte ser "så svensk"ut. Jaha, och hur ser en svensk ut då? frågar jag då. Då får jag alltid samma svar, en svensk har "ariskt utseende", alltså är lång, blond och blåa ögon. Och när var förresten du senast i Sverige?!...Vissa har inte ens satt sin fot i mitt land, men vet exakt hur "alla" ser ut. Varför tror världen fortfarande på dessa idiotiska stereotyper? 
 
Min pappa är svensk, han är född i Uruguay och flydde till Sverige som ungdom, min mamma är också svensk, hon är född i USA och kom hit som bebis. Mina föräldrar pratar svenska, har svensktmedborgarskap, har sin familj och sitt hem i Sverige, senast jag kollade i alla mina familjemedlemmars pass så står det klart och tydligt svensk på allihopa. Men missförstå mig nu inte. Jag är JÄTTESTOLT över att min pappa och mamma är födda och har levt utanför Sverige, men det gör dom inte till mindre svenskar för det. Jag tycker och vill att jag, hela min familj och alla som flyttar till Sverige ska ha all rätt i världen att få kalla oss själva för svenskar om vi vill det utan att en jävel ska ifrågasätta oss! För det är ju det vi är? Vi är svenskar, ändå får vi höra samma saker om och om igen och vi möts ständigt av samma fördommar.. om.och.om.igen.
 
Jag har fyra "olika länder" i mitt blod. Sverige, Italien, Uruguay och USA. Jag har ännu inte träffat på en enda mer än mig själv eller mina syskon som har samma unika "blandning" i sig. Jag har mer att älska! Och även fler fotbollslag att hålla på ;) Jag tycker att folk borde inse att allt är mixat nu för tiden, att stereotyperna snart är blott ett minne, att vi helt enkelt måste lämna stereotyperna bakom oss. Omvärlden förändrar sig, hela tiden och så har det alltid varit och kommer alltid att vara. Annars hade vi väl nu, i denna stund suttit i en grotta och målat grottmålnigar. Eller varför inte bränna lite"häxor" på bål som lördagsnöje. Ja, vi utvecklas och det är faktiskt inget att vara rädd för, inse det!
 
 Så här kan en äkta stolt svennebanan se ut år 2013.

Önskelista

Här sitter jag i värmen med blinkade plastgranar och funderar över julen. Min jul i år kommer bli spännande och annorlunda. Jag har aldrig firat en julafton utan min familj hemma i Sverige, blir första gången i år. Jag är så himla glad att jag ska fira med mina släktigar här i Australien <3 Men jag kommer ändå få väldigt mycket hemlängtan på julafton då jag verkligen älskar julen. Sitter och lyssnar på lite julmusik samtidigt som jag tänker på vad jag önskar mig. Egentligen bryr jag mig inte alls, finns inget speciellt jag vill ha mer än pengar men klurade ändå ihop en liten lista :)
 
Julmust. Jag är glad att jag fick tag i en julmust på den svenskamarknaden jag var på förra veckan. Jag har sparat julmusten för den ska endast öppnas på julafton! Ser jag verkligen fram emot.
 
Lycka. Jag behöver ALL lycka till jag bara kan få. Tur, Lycka, Karma, u name it. Give me all of it.
 
Banana skids. Mina nära och kära där hemma vet att detta är mitt absoluta favoritgodis. Banana skids slår allt, dock finns det ju inte i Australien.
 
AUD. Ja, som sagt. Pengar. Australienska dollar, i mängder! ;) Nej men, lite pengar till min resa hade ju självklart inte suttit fel!
 
Love. Vem önskar sig inte lite kärlek liksom :3 
 
Kläder. Lite nya kläder är ju alltid trevligt. We butter the bread with butters tröjor är något som jag verkligen ska inskaffa mig snarast. Julklapp till mig själv kanske! :) 
 
 
 
 
Bästa julsången - The Hives <3  

fan

Damn you vodka och fylle-Elisa! 
 
Min kära samsung har helt lagt av. Jag tappade den på fyllan för några veckor sedan, så illa att skärmen blev helt spräckt. Dock så tappade jag den en gång till idag när jag och Iina var och shoppade i stan. Mobilen flippade helt, började blinka och ha sig och sedan blev den helt svart. Nu är den sönder på riktigt och jag måste lämna in den på lagning mot antagligen ett riktigt saftigt pris. Så jäkla typiskt, jag har ingen lust att lägga ut massa pengar på min mobil när jag är i Australien liksom. Menmen, fick lära mig en läxa!
 
 
Så mina vänner, svarar jag inte på era samtal/sms eller Insta/snapchat osv så är det för att jag inte har någon tele :) 
 
 

prioritera?

Nu börjar det synas hur långt islamiseringen gått. Här kan ni tydligt se hur moskéerna (röda prickarna) tränger undan våra svenska kyrkors traditioner och ideal (blåa prickar) och börjar närma sig majoritet. Skit i arbetslöshet, hemlöshet, sjukvården, miljöförstöring och annat oviktigt. Detta med invandring och islamiseringen känns viktigare just nu.
 
 
 

Lördag

Veckan har varit as skön. Stranden, Luciafirande/svenskmarknad, födelsedagsmiddag för Melanie, fika med Iina, gymmet, bio och idag blir det ännu en födelsedagsmiddag och sen ut och fira Melanie på riktigt! Och ja, jobb då såklart, men måste säga att hänga på stranden med min vän Erica medans våra buseungar bygger typ sandslott ihop eller sparkar boll, mja ganska gött jobb ändå. 
 
 
Jag köpte seriöst universums största chokladtårtbit. Orkade inte ens äta upp hälften :( Men den såg ju så goood ut 8)
 
 
Julkaffe <3 
 
 
 
Underbara kusiner <3
 
 

Tips ~ Spotify

Nu kan man se vilka låtar/band man streamat mest under året 2013 på Spotify. Jag blev inte förvånad över mitt resultat då jag har lyssnat så galet mycket på bmth i år, älskar deras nya album som jag tydligen har lyssnat på 198 gånger haha. Tycker detta är en rolig ide av spotify!
 
Om ni klickar på bilden kommer ni till sidan, så kan ni själva kolla vilka era favoriter har varit under året!
 
 

Godnatt från andra sidan jordklotet

 
 
 

Nostalgi ~

 
 
 

Jul - Rasisterna passar på att leka offer!

Jaha, då var det alltså dags igen. Julen närmar sig och då passar det väldigt bra för alla smygrasister/rasistister att leka offer för att deras främlighetsfientliga åsikter inte accepteras längre. För det första, vi lever i en värld där kulturer och traditioner ändrar sig, hela tiden och det är fullkomligt naturligt då människor och samhället ändras, ja du läste rätt - ÄNDRAS. Vad ska vi göra med alla små rädda människor som inte klarar av en förändring? Tänkte dela med mig lite av den information som tilltalat mig mest och även några av mina egna tankar kring detta ämnet.
 
"Jorden går under, negerdockan i Kalle Anka är bortagen!" - Åh nej, svenskarna ska inte längre få sitta i soffan och mysa framför scenen med nidbilden av en mörkhyad person i Kalle Anka. En nidbild är endast till för att förnedra och har enbart ett rasistiskt syfte. Jag är snarare förvånad över att dockan inte tagits bort tidigare än 2012. 
 
Pepparkaksgubben. Detta jäkla tjat om pepparkaksgubben. Det är ingen som har klagat på pepparkaksgubbar i sig, det som klagades på var att EN klass som röstade om att inte sjunga pepparkakssången och då kände att det var onödigt att ha med en papperkaksgubbe i luciatåget, dom valde helt enkelt andra sånger och ville att alla skulle vara utklädda till något som var relevant för sångerna och vara med och uppträda, sen blev allt förvrängt, missförstått och överdrivet och rasister drog nytta av det genom att få det till att "alla svarta klagar och kallar oss rasister" vilket inte var sant alls.
 
Tomtar. Nu har det även blossat upp på Facebook att en skola inte ville ha med tomtar i luciatåget. Självklart drar rasisterna nytta av detta och försöker vrida och vränga på det hela att det skulle ha något med rasism att göra. Att snart är "allt i Sverige rasistiskt" Det står klart och tydligt i artikeln att skolan ville ha ett traditionellt lucia tåg, alltså med endast lucia, tärnor och stjärngossar. Tycker detta snarare är väldigt konservativt än rasistiskt. Och är det inte så ni vill ha det? Konservativt, bevara traditionen. Vill ni helt plötsligt inte stäva bakåt som flera av era andra åsikter gör? 
 
Lucia. Förra året var det en 14-årig flicka i vitt linne och ljus i håret som väckte folks ilska på internet när luciafirandet sändes på tv. Anledningen var hennes hudfärg. Att flickan är född i Sverige och inte har någon som helst annan nationalitet än just svensk, det gör inte indignationen mindre hos de som rasar. En svensk lucia kan inte vara svart. Lucia är ljus, gärna blond men mörkt hår går bra det också. Men mörkhyad – där hår tydligen gränsen. Denna unga flicka har blivit en symbol för människor som hatar, mot allt som är fel med Sverige. Det mångkulturella har gått för långt, så pass långt att man inte drar sig för att utala sitt hat mot en ung flicka med samma nationalitet som hatarna själva.

 

Flickan är född i Sverige, men kan inte kallas etnisk svensk enligt hatarna, för hon är mörkhyad. ”Troligvis har hon en eller två föräldrar som är födda utomlands”.  Detta spelar alltså roll för flickans egna identitet. En ung flicka med mörk hy får sni etniska tillhörighet bestämd av ett land från vilket en av hennes föräldrar kanske flydde när föräldern var tio år. Föräldern själv är med svensk än, säg, etiopisk. Föräldern identifierar sig mer med Sverige än sitt ”hemland” och flickan gör det definitivt – hon har aldrig varit i Etiopien!

 

Ändå menar hatarna att flickan inte kan vara etnisk svensk för att hon inte är vit. Detta menar hatarna inte är ett rasistiskt argument utan en ren självklarhet. Men om flickan inte är etnisk svensk – vilken etnicitet har hon då?

 
Julfriandet. Jul firar vi (och många andra) för att fira Jesus födelse. Jesus föddes i Betlehem, som i sin tur ligger i Palestina. Jag antar att om du föds i Palestina så har du inte det "svenska" eller det "ariska utseende" som SD, NSF m.fl. pratar om. Därför tycker jag att det är lite roligt att rasister och andra främlingsfientliga firar en mörkhyad mans födelsedag. 
 
 


Time stood still

 
Dör, BMTH är ett av mina absoluta favoritband och detta är bara så jäkla fint. Bästa covern jag hört på väldigt väldigt länge. Tack <3 

Luciafirande och svenskmarknad

Igår hade Svenskaskolan luciafirande och marknad i Cardiff. Söta Johnny var tomtenisse och Evelina tärna. Jag mötte upp Erica och Ida i kyrkan, sen köpte jag lite svensktgodis och julmust, åh vilken lycka! 
 
Idag blev det stranden. Det är riktigt varmt här, ca 35 grader... Så ett bad i havet var helt underbart gött. Nu ska jag ner och rulla svenskaköttbullar, woho!
 
Haha, svenskaflaggan var hissad... I Australien, snart tar vi över detta landet ;) 
 
Lycka!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blue Mountains del 2

Rengskogen, jag kan inte förstå att jag faktiskt har vandrat i en riktig rengskog, en av mina drömmar har gått i uppfyllelse och det var MAGISKT. Vattenfallen var så jäkla fint, jag och Ida blev helt tagna av den vackra naturen precis som det ska vara när man hajkar. Efter alla dessa timmars vandrande och tuffa trappsteg så är det ändå så himla värt att komma djupt in i skogen eller högst upp på toppen och belönas av dessa vackra vyer.
 
 Åh finns så många bilder jag vill visa och lägga upp, skulle vilja visa allihopa! Men då skulle det bli himla många inlägg haha. dessutom kan man aldrig riktigt fånga hur otroligt vackert det var på bild. Ni får helt enkelt ta er dit själva och vandra samma stigar i åtta trimmar! :D Eller så visar jag bilderna när jag kommer hem ;) Nu ska jag fanemej sova, det behöver jag. Godnatt <3 
 
 
 
Chillar
 
 
 
 Haha här är bevis på hur blek jag är, blekfisen!
 
 
 
 

blue Mountains del 1

SATAN, vart ska jag börja? Får dela upp det i två inlägg. Sist jag var i Blue Mountains öste regnet ner och vi kunde varken hajka eller (knappt) se någonting av den OTROLIGA naturen som fanns gömnd bakom regnet och dimman. Jag är så jäkla glad att jag tog mig dit igen, även om tågresan sammanlagt är ca 5 timmar, är det så himla värt det.
 
Jag och Ida kom fram på fredagskvällen.. Vi myste på hostelet och sen la vi oss tidigt. På lördagen klev vi upp och åt en rejäl frulle, sen ut och vandra i hela ÅTTA timmar, helt sjukt. Katombaa, staden där vi bodde i är en mysig liten "bergsstad". Jag älskar vädret i Katombaa, luften känns väldigt frisk och det är inte för varmt. Vi besteg flera berg, upp och ner, ner och upp för tusentals trappor, snacka om träningsvärk. Så otroligt vackert. Jag ville aldrig därifrån.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

mot nya äventyr!

Sitter och väntar på tåget! I helgen blir det blue mountains igen, denna gången med Ida :) Jag är så taggad! Älskar blue mountains, hoppas verkligen på bättre väder än det var sist så vi kan hajka! Ha en trevlig helg där hemma, det ska jag ha! :)




why?


Swansea

Igår tog jag och familjen en utflyckt till Lake macquarie som ligger i Swansea. Lake macquarie är en jättestor saltvattenssjö och det är så grymt vackert där, blev en riktigt härlig dag! 
 
Nu är barnen lämnade på dagis och skola så det betyder att jag är ledig ända fram tills jag ska plocka upp dom igen runt 15 snåret. Jag ska strax ta bussen till köpcentret och hänga där med Erica, vi ska lucnha och kolla lite i affärer :)
 
 
 
 
 
 
 

Mardröm

Okej, jag drömde världens sjukaste dröm. Jag speglade mig i min badrumsspegel och fick se att hela mitt ansikte var supersolbrännt och fyllt av rynkor. Hahah, vad är det för jäkla dröm egentligen? Jag tycker jag skyddar mig jättebra mot solen. Här i Australien säger man slip, slop, slap, seek, slide vilket barnen lär sig redan som småbarn. Detta har jag hela tiden i huvudet då solen är så jääkla stark här borta! 
 
Solkräm skyddar dig inte bara mot hudcancer eller solbränna, utan solskyddsfaktor minskar faktiskt hudens åldrande! Den håller rynkorna borta.. Det är därför jag alltid har solskyddsfaktor 50. Jag är inte så värsta brun som jag hade kunnat vara med tanke på att jag bor i Australien, jag är faktiskt ganska blek i ansiktet fortfarande, men jag tycker det är värt att skydda sig mot solstrålarna då jag inte vill se ut som en 90-åring när jag är typ 40. "Solåldrad" hud ger grövre och slappare hud, mer pigmentfläckar, ytliga blodkärl och djupare rynkor. Det kan solskydd skydda mot. 
 
Detta tar en av mina favorit bloggare Michelle Phan upp i ett av hennes videoinlägg, kolla!
 
 90 % av rynkorna kommer från solen.... Så smörj för gudskull in era face!!! :)

Bokat flyg!!

 
Nu börjar min tid i Newcastle ta slut. Iallafall för ett par månader framöver. den 26 december lämnar jag min underbara familj och ger mig ut på nya äventyr. Ändå känns det lite tråkigt att åka ifrån familjen och alla fina vänner jag fått här nere, jag har ju verkligen träffat så mycket nytt folk. Men flyget är nu betalt och jag är sjukt nervös, nyfiken, förväntansfull och faktiskt en smula rädd... Men kan inte bli mer redo för att få se mer av Australien, jag är redo, jag är redo! tjohoo!
 
Älskar att jag för övrigt skriver och tänker i AM och PM nu för tiden.. haha. 

RSS 2.0
ellysita Follow on Bloglovin