Pink Heart Tail

Bio!

Lördag, woho! Ska snart bli upphämtad av Erica.. Ikväll blir det bio och thi mat med mina fina svennebruttor, inte helt fel! Det är faktiskt andra gången jag går på bio denna veckan. I torsdags var jag Iina och Klara på bio och såg hunger games 2, bra film! Kostar bara 8 dollar att gå på bio här!!! Alltså 46kr, stöört billigt. Så jag ska passa på att gå på massa bio i Australien :3 
 
Det som hänt i veckan är jobb, gym, shopping och bio. Jag och Johnny har även varit nere vid stranden med Erica, Ida och Oliver. Igår var det utgång, vi prövade ett nytt ställe i stan som var super mysigt men dom spelar ju så sjukt hög musik här! Man får nästan inskaffa sig en höraparat dagen efter, tråkigt! 
 
Träningsteamet!
Det bästa med detta gymmet är att man kan kolla på fotboll medans man tränar <3 
 
 
Pojkarna är nöjda med varsin glass <3 
 
Så här ser jag ut ikväll, hahah älskar min nya tröja jag köpte igår. Bulldog <3 
Nu måste jag rusa, vi ska förövrigt se Carrie ikväll, hoppas den är bra! Ciao!
 
 
 
 

Nelson Bay del 2

Nelson Bay del två ~ 
 
Jag och Erica vandrade upp på ett berg som kallas för Tomaree. Måste erkänna att det var det vackraste jag sätt i Australien hitills, Byron Bay, släng dig i väggen! Det var som det var taget ur en film eller från ett vykort. Helt jäkla magiskt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi var även på en delfin safari! Åkte ut med båten i två timmar och kollade på delfiner som lekte vid båten. Grymt mysigt! 
 
 
 
 
 
Försökte få en bra bild men jag blev helt galen när jag såg delfinerna på så nära håll haha. 
 
 
 
 

Nelson Bay del 1

Okej, jag älskar verkligen Nelson Bay. Det ligger ca 2 timmar från Newcastle med buss och jag kan inte förstå att jag inte åkt dit tidigare!! Det var helt jäkla underbart! Jag och Erica hade bara två dagar där så vi passade på att göra massor av saker. Jag får dela upp det i två inlägg :)
 
Detta gjorde jag och Erica i Nelson Bay ~ 
Sandsurfing
Red kamel
Hängde på världens vackraste strand
Badade
Kelade med Känguru
Vandrade 
Åkte på delfin "safari"
 
Sandsurfnigen var helt sjukt och jag har aldrig gjort något liknande innan haha. Det var värsta långa och branta backen och jag trodde jag skulle dö, men det var verkligen jätteroligt! :) 
Titta vad brant och stor backen är!!
Jag står på toppen redo att möta mitt öde.
 
 
 
 
 
Efter några timmars sandsurfande så begede vi oss sandiga och grymt glada över att vi hade kvar alla ben i kroppen mot kamelridnigen! Okej, jag har faktiskt ridit på en dromedar i Sahara öknen en gång innan, men detta var mycket mysigare då vi red nere vid stranden! :) Jag skrattade även så sjukt mycket åt Erica så jag nästan trillade av min kamel då hon bestämde sig för att övervinna en av sina rädslor, hon är nämligen LIVRÄDD för kameler, hahah grymt roligt. Men hon klarade det! :) 
 
 
 
 
Vi hängde på världens finaste strand och det var jättevarmt i vattnen så jag badade massor :3 
 
 
 
 
 
Haha dör i vågorna. Lägger upp del två senare :)
 

känguru

 
En riktigt fin känsla var att få kela med en riktig känguru (eller om det är en wallaby, hm , är inte så insatt haha.) Det är ju verkligen något man måste göra när man är i Australien. Den var så kelig och tam. Gubben som ägde backpackerstället i Nelson bay där jag och Erica bodde hade tagit hand om lilla kängurun när den var liten, sen när han hade släppt ut deni det fria så kom den och hälsade på honom lite då och då, så gulligt :') 
 
 
 
Allt är frid och fröjd...
 
Inte lika bra vänner längre :( Hon tröttnade visst på att kela.. HAHA!
Get off me bitch!
 
 
 

Fredags

Denna helgen har varit helt underbart awesome! I fredags blev det utgång med mina goa tjejer, i lördags passade jag mina kusiner så vi hade en riktigt mysig filmkväll och i söndags åkte jag och Erica till Nelson Bay och stannade där till måndag eftermiddag. 
 
Fredags: Jag trodde att jag hade all tid i välden, och det trodde även min vän Iina tills vi insåg att systemet hade stängt. Vi skulle köpa dricka till några andra på förfesten också så vi fick lite smått panik. Som tur var fick iina låna bilen så vi åkte ut på spritjakt i hela Newcastle, förvirrade och förtvivlande... haha nädå, tillslut hittade vi äntligen ett ställe som var öppet och då var det bara att bege sig mot förfesten i parken ca 2 timmar försent (y) Slänger in ett inlägg om Nelson bay senare! :) 
 
 
 
 

Veckan som gått

Denna veckan har bara spruingit iväg. Jag och Johnny har lekt i parken, träffat Erica och Oliver och varit på simskola. Det har varit riktigt stormiga dagar vilket jag älskar! Så jäkla mysigt med regn och åska <3 Efter jobbet har jag mest varit på gymmet med Iina förutom igår, då hade vi barbie vilker var supermysigt! :) 
 
Strax kommer Morfar hit! Han ska stanna här i några dagar så ska bli kul att träffa honom. Ska strax börja fixa mig för ikväll ska vi sätta oss nere vid stranden och festa sen utgång! Får hoppas att det inte blir allt för dåligt väder :) Ciao!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina Iina
 
 

Eldrimner ~ Sweden rock

 
Nu är det dags att börja rösta in metalband inför Sweden rock i sommar. Självklart är Eldrimner med och tävlar och jag tycker verkligen att ALLA ska gå in och RÖSTA!! Det är super enkelt och tar bara 3 sek, så gör det nu! Det går att rösta två gånger från datorn och två gånger ifrån mobilen, varje dag! Så imorgon är det bara till att rösta igen! Super :) 
 
TRYCK PÅ BILDEN FÖR ATT GÅ IN OCH RÖSTA!
 
 

The fox - Metal parody

Sånt jäkla tjöt om Ylvis senaste låt - The fox.  Här är en riktigt grym parodi på den iallafall hahah, för klockren!
 

blue Mountains

Okej, Blue Mountains var såå jävla fint och med trevligt sällskap dessutom - Alex och Geral! Dock hade vi lite otur med vädret. Regnade en hel del så det blev inte alls så mycket haking som vi hade väntat oss men vi hann iallafall se några fina ställen! Jag ska åka tillbaka dit igen någon dag så jag får se blue mountains på riktigt :)
 
I fredags var första gången jag couch-surfade vilket var awesome! Riktigt trevlig kille som vi krachade hos och han visade oss runt både i bergen och i staden. Så snällt! Vi sov på golvet när vi couchsurfade, tur att jag tog med mig en sovsäck haha!
 
På lördagen åkte vi till "the three sisters". Man såg inte alls mycket och tillslut bara öste det ner så vi liftade i från bergen in till stan, första gången jag liftar i Australien! Vi mötte upp några engelskmän och canadensare som Alex och Geral kännde och eftersom det inte blev så mycket haking pga vädret så bestämde vi oss för att laga en god middag ihop på deras hostel och sen bli fulla istället haha. Vi förfest på deras hostel med massa roliga lekar och sen utgång, vi kom ju direkt ifrån bergen så vi hade inga ombyteskläder med oss för dom var hos våran couchsurfersnubbe så jag gick ut på krogen med träningsbyxor och hakingskor vilket var awesome haha. Sen sov vi i deras hostel, såå gött att få slippa sova på golvet.
 
 
 
 
 
 
 "the three sisters" 
 
Hittade en mysig koala :3
Lunch på marken.. äsh vi är backpackers så whatever! 
 
 Spanien, England, Sverige och Canada är samlade
 
 
 
 
 
 
 
 

Mot tåget!



Gissa vad jag ska göra hela helgen? Bunkat upp med nötter, solkräm och myggspray. Är såå förväntansfull!

Eldrimner - Ibanez

 
Eldrimner har blivit sponsrade av Ibanez, självaste Ibanez! Det är bara för coolt :) 
 
 
In och lyssna på Sporify eller gilla Eldrimner på Facebook! -- > Eldrimner 
 

Post

 
Wiho min älskade mamma har skickat ett stooort paket till mig. Jag fick det idag på posten och jag blev såå glad!
 
I paketet låg det lite kläder som jag har saknat här borta, godis och en masscara. Asså ursäkta om jag kommer låta ytlig nu, men sminket här i Australien är katastrof! Det är verkligen svårt att hitta bra smink och det finns inte alls lika mycket märken som jag känner igen.  Nu har jag varit här i tre månader och jag har verkligen saknat svenskchoklad och polly är ju bara så jäkla gott. Så passa på där hemma och njut för här är chokladen inte ens i närheten så god som den är i Sverige. Tack mammsen <3
 
 
 
 
6 toppar, en sport-bh, shorts, masscara och svenskt efterlängtat godis!!! :D 

Tips på hur du slipper göra bort dig i Australien....

Jag tänkte ta och dela med mig lite av några saker som jag lärt mig av här down under. Det kanske kommer till någon nytta för er som planerar att resa hit eller bara vill skratta åt mina misstag! Här kommer lite tips från experten Elisa.
 
1. Här tar man inte i hand när man hälsar, jag upprepar. TA INTE I HAND. Vi svenskar är stolta och artiga, men om man tar i hand här klassas man mest som... jag vet inte vad, vill jag veta? Gud, när min aussie vän presenterade mig inför hans fyra kompisar, (som mest bestod av snygga killar) så gick jag runt och hälsade på alla. Dom skrattade mest åt mig när dom tog min hand och sneglade flinande bort på min vän som såg ganska obekväm ut. Fick senare reda på att man absolut inte häslar genom att ta i hand här, speciellt inte bland ungdommarna. Man ska tydligen bara stå där som ett fån och så säger kompisen något i stil med " Detta är min vän Elisa" Så ska man bara stå där och nicka lite. JAHA, då har jag verkligen gjort bort mig... fan. 
 
2. Här kramas man inte. Om det inte är så att man kanske har rest bort en lång tid och återförenas på flygplatsen igen eller något liknande. Första gången jag träffade min Aussie kompis så hängde vi la kanske i en dag, sen när vi skilldes åt så gav jag honom en kram, Ja, vadådå? Så gör man la ändå, jag gillar dessutom kramar! Men, eftersom man bara kramas här om man är riktigt goda polare, släkt eller tydligen har saknat någon väldigt mycket.. så blev det ganska awkward....
 
3. Istället för kramar så "pussar" man varann på kinderna så som i latinamerika. Detta gjorde en kille på mig och jag blev så chockad och sa till honom att här kan du inte bara komma och pussas huxflux! Han sa att det är en "tradition" här vilket jag bara fnyste åt... Jaha, där gjorde jag bort mig igen.
 
4. På gymmet hemma i Sverige slänger man av sig kläderna huxflux och hoppar in i en gemensam stor dusch. När jag bytte om i omklädningsrummet här i Australien så såg jag hur obekväma alla blev och stod och vred och vände på sig. Jag upptäckte då att jag var den ända som stod spritt språngandes naken, dom andra kom redan ombytta och det ända dom gjorde i omlädningsrummet var in princip att låsa in sina saker i skåpet. När jag sedan gick mot toan så såg jag små "omklädningsbås" - Jaha ja! Man ska byta om i ett trångt litet utrymme för att inte visa upp sin..... hud. Ducharna är även i små bås. Men äsh, jag glömmer oftast bort båsen och byter om fort istället. Palla.
 
5. Kritisera aldrig cricket. Första gången jag såg cricket hållde jag på att somna och då gick jag på springbandet, illa! Alltså, det påminner lite om brännboll och det händer in princip ingenting. Cricket= Fucking shet. Detta har jag sagt ganska ordagrant dessutom till några australienare och det har iiinte varit så populärt då dom flesta här tydligen älska cricket..Fick sedan reda på att det är deras nationalsport så då är det ju ändå ganska förståligt att dom är stolta över den. Jag är stolt över att vi har hockey hemma i Sverige, där är det iallafall lite action!
 
6. Vad tänker du på när du hör ordet thongs? Jag tänker på det amerikanska ordet för stringtrosor. Första gången jag hörde ordet thongs här i Australien var när min moster bad min lilla kusin att "ta på sig sina thongs" Jag blev såklart mycket fundersam... Även lättad då jag fick reda på att det betyder flipflop (slipper). Ordet flipflop används verkligen inte här och folk skrattar åt dig om du säger något i stil med "I just gonna bring my flipflopp" Tro mig, jag vet. Så NEJ säg för gudskull bara thongs, för tänk efter, hur efterblivet låter inte flip flopp egentligen? haha. 
 
 
Det finns säkert så mycket mer att skriva om men då får det bli en del två. Men det är ju faktiskt lite kulturskillnad här så jag skyller på det! Och well, you learn the hard way ~ 
 
Slänger in en bild med lite Aussie-slang också! 
 

zup girls

 
,
 
Denna gossen kommer bli farlig i framtiden ;) Haha!
 

Strandhäng

Igår hängde jag och Johnny på stranden och mötte upp några fler au pairer med deras barn så det var super trevligt och pojkarna lekte så bra. På kvällen efter gymmet träffade jag även Klara, vi gick ut i Newcastle och åt god mat och tog en drink nere vid hamnen, jättemysigt att göra något sådant mitt i veckan! :)
 
Idag har jag mest grejat hemma faktiskt, varit hyfsat ledig :) Jag har tvättat massor för solen är äntligen tillbaka efter några regniga dagar! Nu ska jag strax börja packa och förbereda inför helgen, för då blir det nya spännande äventyr! Jag längtar!! :3
 
Osminkad och redo för stranden med min kära, underbara solkräm som ska hjälpa mig att hålla borta alla framtida rynkor <3 
 
 
 
 
 
 
 
Svettigaben. Älskar det nya gymmet jag och tjejerna börjat gå till. Så jäkla fint och frächt!
 

Så som ni var förr

Jag måste medge att jag faktiskt grät en "liten" skvätt (in princip igenom hela videon) när jag såg detta. Inte bara för att The Rev är med <3 Utan för att jag verkligen saknar dom, kände bara för att få se dom igen och minnas hur bra dom faktiskt var, så som deras musik är meningen att den ska vara men som nu blivit så sjukt ändrad och förstörd. Jag kan verkligen inte förstå vad fan som gick fel och att det är samma jävla band som jag avgudade så sjukt mycket som nu spelas på äckelradion varje varje varje dag. Deras album som släpptes i höstas var så lågt och faktiskt ett rent hån mot deras trogna fans som funnis med sen allting började och följt bandet i flera år, så som jag gjort. 
 
Jag kan faktiskt inte säga till folk att jag lyssnar på A7x för dom har blivit piss. Men jag älskar deras gamla album och dom kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta - förfan jag var ju tillomed så sjuukt nära på att skaffa en "fantattoo", det gör man inte med vilket band som helst. 
 
Men grabbar, ni svek mig! Tyvärr kommer ni aldrig bli som förr då ni var bra, eller bra är inte ens rätta ordet. Då ni var gudomliga. Ni har gått ner er, rejält. Såpass lågt att ni aldrig kommer kunna klättra upp igen. Så nu är ni in princip som ett gamalt ex, jag blev olyckligt dumpad och har svårt att komma över er med endas fina minnen som tröst. Kommer alltid sörja min livskärlek ;) 
 

Arg

Jag blir så jävla irriterad på vissa människor som hela tiden vill ha/förväntar sig att få en förklaring till allting. Jag klarade inte min uppkörning i sommras, jag har inget körkort, nej. Jag försökte men jag lyckades inte, jag failade, kände mig då otroligt misslyckad men jag hann helt enkelt inte få ordning på körkortet innan jag kom till Australien - thats it! För det första tycker jag att det verkligen är min ensak, men vissa människor nöjer sig inte med det svaret utan fortsätter att mala på om det. Alltså, man måste inse att vi alla är olika och har lättare för olika saker.
 
Jag hade tex inga problem eller kände mig osäker när jag ställde mig på körslagetsscen förra hösten i live-tv inför miljonpublik. Vilket jag vet att flera av dem som dömmer mig pga körkortet inte hade klarat av, eller ens vågat gå dit på audition, kommit med på audition! - Prefuckingcis
 
MEN jag känner mig osäker och nervös när jag sätter mig i förarsätet i en bil. Så är det bara. Jag har inte körkort okej? Jag är väl såklart inte stolt eller glad över att jag inte klarade det, men nu är det liksom så här och jag kan faktiskt inte ändra på det förrens jag kommer hem till Sverige igen. Blir så trött på folk som dömmer mig och tar för givet att anlednigen till att jag inte klarade av det har med "lathet" att göra, eller att jag på något sätt skulle vara osmart/dum, haha jovisst, ni har ingen jävla aning om hur mycket tid och pengar jag la ner på det där körkortet. Men som sagt, alla är olika och tycker mindre om eller känner sig mer osäker på vissa saker än andra. Så.lägg.bara.ner.och.låt.mig.vara.
 
SLUTA TRO ER OCH INSE ATT NI ÄR FAN INTE SÅ JÄVLA PERFEKTA NI HELLER!  
 
FUCK OFF!

Mysmåndag

Regnet öser ner i Australien och jag älskar det! Jag och Johnny har haft en riktigt mysig måndag med promenad, bakat sockerkaka och pussel. Nu ska jag strax iväg till gymmet med tjejerna, sen blir det att gotta ner sig i sängen med te och en bra film, längtar! 
 
 
 
 
 
 

Camping!

I helgen blev det camping från fredag - söndag med götthäng. Vi var på en camping som hette Ferndale Park camping som låg långt in åt helvete i skogen precis brevid en flod som man kunde bada i och det var verkligen såå vackert, dog typ.
 
Jaa, jag orkar inte skriva så mycket om det mer än att det var superawesome. lägger upp en bildbomb istället!
 
Okej, jag och Erica köpte 10 liter vin.... 
Nöjda tjejer!
 
Dricka vin vid lägerelden
 
 
Majskolvar :3
Bada i floden :)
Hajkade i skogen
Mata fåglar 
 
 
Det gick lösa kor på campingen.
 
Påvägen hem tog vi en tur in i den tjocka rengskogen, det var så jäkla coolt att se, lite otur med vädret dock men det är ändå grymt skönt med lite regn :) 
 
 
 
 
 

Lollipopsland

Sjukt go dag med Erica och våra små småttigar. Vi var på ett lekland så pojkarna fick leka av sig rejält medans jag och Erica satt och planerade inför helgen med var sin chi latte, värt! 
 
Sen åt vi lunch, Johnny den jäkeln lurade mig haha! Jag skulle köpa en hederligt vanlig toast med ost och skinka till honom. Men så fanns det ett till alternativ som jag aldrig hört talas om, fairy bread. Detta skulle Johnny prånt ha men ville inte förklra vad exakt det var på mackan, bara att han ville ha just den... Och eftersom det var på lunchmenyn så tänkte jag att det måste la vara något annat namn för en varmmacka typ. In kommer det, till Johnnys stora förtjusning och väl medveten om vad han beställt..
Vitt bröd med massor av strössel på! Kan säga att han åt all sin lunch och var väldigt belåten :)
 
 
 
Jag och Erica fick välja var sin dricka, gratis!! Så vi båda tog chi latte :) Mums
 
 
 
 
Alltså, vad är det här liksom? Detta skulle aldrig finnas på en lucnhmeny i Sverige! Förstod senare varför det kallades för fairy-bread haha, den lilla rackarn! Mycket vanligt på barnkalas osv här i Australien :) 
 
 
 

melbourne cup

Idag är det värsta stora dagen här i Australien, nått jävla hästrace som tydligen är as poppis. Kollade på det med familjen och det varade i ca 5 min sen var det avgjort, Zzzzz.... njahha! Nåja, idag är det tisdag, är det inte den dagen som kallas lill-fredag? Äsh vi kör på det! Kommer antagligen vara massa folk ute pga det här hästracet, "Melbourne cup"
 
Ska snart möta upp lite folk och jag har precis smällt i mig en hel vinflaska och är redo för natten! Så antar att detta är mitt första fylleblogginlägg. Ahmenvesst! :D Hejdå!!!
 
 
 
 
 
 

Helgen

Haft en superdupergo helg här i Newcastle. Var ute och svängde både fredag och lördagnatt så har inte fått mycket sömn vilket gjort att jag är extremt seg i hövvet idag. 
 
I Lördags var min kära familj iväg på ett halloweenparty, så då fick jag ha över lite kompisar till vårt ställe! :D Tack igen för det bästamoster! Det slutade med att vi blev ca 12 au pair brudar och en, (mycket nöjd måste jag tilllägga) au pair kille! Haha! Vi satt ute på balkongen och förfestade, så lyckat! Är glad att alla kom, trodde det skulle dyka upp ca 6 pers, men istället blev vi dubbelt så många! :') Sedan blev det en rolig utgång i stan och sen ramlade vi in på någon efterfest långt åt helvete bort med några trevligare australienare. 
 
Dagen efter hängde jag, Ida och Erica på stranden. Asså, strandhäng är det BÄSTA mot bakfylla, tro mig, hoppa i havet och bada lite och sedan ligga och sova på stranden är fan Guld.
 
Bild från i fredags då jag och Erica drog ut och träffade en ny trevlig svennebanan, Klara! :) 
 
Någon skum drink jag och Erica köpte haha.
 
Lördags!
 
Jag och Ida :)
 
 
 
 
 
Ja, detta var min helg. Sorry Erica och Ida för jag knyckt några av era bilder haha. Jag måste bli bättre på att ta kort nu känner jag ;) 
 

Ett år sedan idag :( ♡

 
 
 
~1 November 2012 ~
 

RSS 2.0
ellysita Follow on Bloglovin