Pink Heart Tail

back in Sydney

Jag är i sydney igen! Tog tåget ner i onsdags. Liite läskigt var det allt att åka ner helt ensam och inte känna en jäävel i storstan, men det gick förvånansvärt bra.
'
Började med att jag checkade in på ett sunkigt, billigt backpacker hostel. 10 tjejer (britter och tyskar) i ett rum, det såg rent ut sagt förjävligt ut. Men allt händer av en anledning för på morran träffade jag två svenska goa tjejer vid frukostbordet, Ramona och Julia. Dom trivdes inte heller på hostelet och skulle byta till ett mycket bättre så jag hängde på dom! Vi bor på wake up, jätte centralt och så jäävla nice! Är så glad att jag hittat lite folk att hänga med.
'
Vi åkte ner till Manly beach på dagen, tog färjan dit. Sååå fin strand! Sen fikade vi på ett svenskt kafe, jag fick lite hemlängtan så tog en köttbullesmörgås! tog inte så mkt bilder dock. På kvällen gick vi ner till baren här på hostelet och träffade lite svenskar. Så klart. Vad är grejen med att vi svenskar bara drars till varann? Här är man i australien och hänger med svennebananer. Nåja, jag gillart! :)
'
The easy swede... gött
<3 
Efterfest Svennar VS irländare. 

Sydney!

 
Jag har haft en fin helg, började med en trevlig dagstripp till Sydney med en vän här ifrån Australien. Han visade mig runt, Sydney är en fin stad som jag ska besöka snart igen och det ligger bara ca 2 timmar med bil, inte så långt bort :) Vi åkte hem på eftermiddagen och på kvällen gick vi ut med några andra. Vi festade hela natten lång tills solen gick upp. Asså soluppgången i Newcastle var något utan det finaste jag sätt i hela mitt liv. Sån vacker känsla. Åh jag älskar livet. 
 
 
Uppe i Sydney Tower Eye
 
 
 
Oprahuset, så sjukt stort!
 
 
 
 
 
 
 
Solen går upp i newcastle.
 

Fredag

 
Så var det helg igen! Tiden bara rusar iväg. Jag har varit i Australien i 7 veckor nu, dock känns det som jag har varit här längre.. Igår var jag och Ellen ute på stan och rännde. Vi käkade god middag och sen ut och tog lite drinkar. Helt okej torsdagskväll tycker jag allt! :) Fick även mitt bankkort på posten idag! Det gick förvånansvärt smidigt och snabbt, gött! 
 
Jag åt världens godaste sallad
 
 
Beställde svenskcider... 
 
Miss Correa Broander. Woho!
 
Just nu sitter jag barnvakt. Måste bara säga att mina små gullungar till kusiner är rena änglarna. Så snälla och mysiga! Har inte varit några problem alls. Läste pippi för Evelina, en väldigt gamal utgåva skulle jag tro. Herregud, jag kunde inte ens med att läsa allt rasistiskt. "Pippi landade i sotet och skrek till sin pappa negerkungen, titta nu är jag en riktigt negerprinsessa" 
 
Negeraktigt, sa Tommy förklarande till Annika. 
UHSE! Sånt här tycker jag inte om. fyfan

Believe

 
Ge ingen tid till ånger,
det blir bra vad som än kommer.
 
 
 
 
 

Ledig!

Ska strax iväg och träffa Ellen, tror vi ska gå ut och käka eller kanske ta ett glas vin, jag ska iallafall ha vin för jag ska fira att jag är ledig i två veckor! Jag funderar på att dra till Sydney i några dagar och kolla runt där, får se vart det bär av. Lite läskigt då jag inte känner någon alls i Sydney! Men det ska nog gå bra :)
 
Lite bilder från i veckan. Jag och Johnny har varit på museum , nere vid hamnen och lekt i parken. Hoppas eran vecka varit bra, nu börjar min helg! 
 
 
 
Luncha vid hamnen! 
 
 
 
Fika 
 
Jag och Ellen var ute och rännde. Godaste milkshaken!
 
 Ciao!
 

Svenska skolan

Idag har det äntligen kommit lite regn till Australien. Det är faktiskt riktigt mysigt. Det ända som inte var så roligt var min powerwalk då det började spöregna när jag gick ut och sen hela vägen tills jag kom hem, jag såg ut som en dränkt katt haha.

Jaaa, sen har jag varit på banken och fixat australienskt bankkonto, tyckte det var lika bra eftersom jag inte vet hur länge jag kommer stanna. Känner jag mig själv rätt och med den känslan jag har just nu, kommer jag inte hem i maj. Iallafall inte maj 2014. Men det beror ju så klart på hur allting går här borta.

Idag har jag varit lärare på svenska skolan här i Newcastle. Fick hoppa in som vikarie i den lilla barngruppen. Det gick bra och var lite spännande :) Nu ska jag och min moster gotta oss i soffan med Svenska Hollywoodfruar ;) Sen ska jag försöka krypa till gojs, ska bli bättre väder imorgon så då blir det troligtvis stranden med Johnny!   Jag hade lite hemlängtan förrut så kollade på facebook sidan The Typical Svensken - HÄR. Haha det är såå min humor, perfekt att snoka runt på när man känner att man längtar hem till Sverige <3

   

Helgen

Idag mår man inge bra. Haft en rolig helg dock, men uhse är så trött och sliten just nu. Igår var jag ute med några tjejer från Tyskland och Canada :) Mycket roligt folk ute, hade det trevligt!   Nu ska jag ligga och kolla på Corpse Bride och bara ta det lungt hela söndagen. Hoppas alla där hemma haft en bra helg! :)   
"Maybe perhaps he does belong with her. Little Miss Living, with her rosy cheeks and beating heart.” – Corpse Bride  

  

wine

Fredag! Wiho!
 
Jag har precis fixat iordning mig och snart kommer Ellen hit, en svensk tjej som jag träffat här. Vi vet inte riktigt vad som händer ikväll ännu, vin blir det iallafall! Kanske drar vi ut och tar lite drinkar eller går på bio, vi får se :) Jag är mest sugen på att dra ut och kolla in nattlivet här i Newcastle, varit lite dåligt med det de senaste. Hur som helst, hoppas alla får en fin fredagskväll där hemma. Pussar 
 
 
 
 
 
 

book parade

Idag har min kusins skola haft book parade. Det var massor av söta små barn som var utklädda till sina favorit karktärer. Det var bland annat massa små söta Harry Potter ungar, gulligt!
 
Det ända jag inte gillade var att verkligen ALLA tjejerna var utklädda till rosa, söta , hjälplösa prinsessor och pojkarna var utklädda till coola, starka hjältar, så som spiderman, ironman ja, you name it. Jag skämdes, det var bara så jävla pinsamt att se. Australien har inte kommit lika långt i utveckligen när det gäller stereotyper som i Sverige. Jag älskar verkligen Sverige för hur långt vi kommit. 
 
Hur som helst, mitt bland alla skära rosa klännigarna, sprang min lilla kusin Evelina runt, utklädd till Ronja rövardotter! Jag är så stolt över henne att hon valde att klä ut sig till en stark flick-karaktär. 
 
Jag fixade hennes hår, blev riktigt nöjd! Tycker faktiskt att Evelina är lite lik Ronja. Världens vackraste kusin <3
 
 
 
 

Friends

Jag saknar verkligen mina vänner just nu. Mina underbara, roliga och bästa vänner. 
Jag saknar att dra internskämt, vara allämnt barnslig och bara kunna vara sig själv, på riktigt. Utan att behöva tänka på vad man egentligen gör och säger, speciellt när man precis börjat lära känna folk här.
 
Hur många intressanta och roliga männiksor jag än träffar här borta så vet jag vilka som ligger mig närmast om hjärtat. Jag kommer aldrig, någonsin ersätta er för någon eller något. Ni är mina vänner och det är jag evigt tacksam för. Ni vet vilka ni är, känn er träffade! Kärlek <3 
 
 

Godmorgon

Godmorgon på er alla, just nu ligger ni förhoppningsvis i era sängar och sover för det är natt hemma i Sverige! Här har dagen precis börjat.

Jag har haft massor av tankar som snurrat i mitt huvud den senaste veckan. Är förvirrad och mycket nya intryck.. 
 
Nu ska jag upp och jobba. Tror jag och johnny ska ner till stranden idag om det inte blir för varmt. Det är officiellt höst hemma i Sverige nu, dock hört att det fina vädret hållt i sig men snart faller regnet och löven börjar bli gula, här har precis våren kommit. Otroligt varma dagar.. Jag är verkligen på andra sidan
jordklotet.. känns så konstigt att vara så långt hemifrån. Jag längtar såklart hem ibland till mina nära och kära. Tänker på er mycket ♡ 
Nej nu måste jag verkligen upp ur sängen.
 
 

Kändis~crush

Längtar tills Vampire diaries börjar igen (10 okt) så man kan spana på denna puddigen!
 
Joseph Morgan ~ Klaus är min största kändiscrush någonsin. Inte nog med att han är dödligt snygg, hans engelska, aaah smälter <3
 

im alive

Hej! Jag lever, fullt ut! Jag har inte bloggat på ett tag, har helt enkelt varit för upptagen. Träffat lite nytt trevligt folk här i Australien vilket är jätte roligt! :) Trivs med min lilla kusin på dagarna. Vi har varit nere vid stranden och lekt denna veckan.
 
Jag powerwalkar/springer varje kväll vilket gör att jag blir ganska trött och inte orkar sitta så mycket vid datorn och då har jag heller inte kunnat blogga :) Hur som helst, hoppas alla har det bra där hemma!
 
 
 
Här kommer lite bilder 
 
Johnny grävde ner mig i sanden, haha gullunge. 
 
Solhatt är ett måste när solen är så stark!
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0
ellysita Follow on Bloglovin