Pink Heart Tail

Festival!

Festivalbiljetterna har kommit! Shit, det kommer bli sånt jäkla drag. Vi längtar redan ihjäl oss. Alltså, något man måste göra när man är här är att gå på en riktigt fet festival, i AUSTRALIEN!!
 
Jiihaa! Jag lyssnar inte så jättemycket på house osv, men jag kommer se det som en ända stor fet jävla fest haha. Jag hade heldre velat gå på Soundewave, en metalfestival. Men har inte råd att gå på båda och det är så mycket mer goare folk som ska till Future festival, så ja, ganska enkelt val. Bring it on! Tagga! 
 
 
 
 
 
 
 

Nytt projekt!

Jag har fått ett uppdrag på farmen...  De litar på mig, de vill att JAG, lilla jag, efter bara en och en halv vecka på farmen ska få göra ett spännande projekt och jag är så himla peppad!
 
Just nu har jag flyttat från mitt lilla tält till en omgjord hippie buss/van, men det funkar inte att bo där i längden då det kommit fler folk till farmen (så vi behöver fler ställen att bo på) Bland annat en trevlig tjej från Italien som har börjat jobba i köket. Hon är så himla go och lagar jättegod mat. Vi delar rum nu för tillfället och vi har kommit varandra jättenära! 
 
Jag har fått uppdrag att göra om en gamal husvagn till ett hemtrevligt ställe där jag senare ska flytta in. Idag har jag jobbat hela dagen i campingvagnen, slängt ut allting, dragit upp plastmattan, rivit väggar, rivit spisen, rivit hyllor, diskkon osv. Nu ska här spackas, sättas upp nya väggar, renovera, frächas till, sätta in nytt golv, måla om, fixa nya fönser. Shit, vilket jäkla projekt! Men det kommer bli så jäkla coolt och jag får göra PRECIS hur jag vill. Att jag, den ensama tjejen på farmen (som jobbar på fältet) får göra detta är faktiskt riktigt stort för mig. Det ska bli något fint jag lämnar ifrån mig till farmen när jag senare ska ut på nya äventyr och i framtiden ska dem som äger stället kunna säga till de nya som kommer hit för att jobba och som ska bo i den supercoola campvanen att det är en svensktjej, Elisa som gjort om den.  Jag har minnen från när jag var liten då jag hjälpte pappa att renovera och fixa hemma, nu får jag använda all min kunskap inom bygg, vilken utmaning!
 
 

<3

 
 
Jag vill Leva, jag vill dö, i Sverige 
 
 

Australian day!

Ikväll firar vi på farmen Australian day! Italien, Skottland, Frankrike, Tyskland, Australien och Sverige (jag) Cheers! 
 
 

Ormbesök

Jag har nu lärt mig att jobba på en farm är verkligen inget lätt jobb... shit vad man får slita! Men tycker allt att jag har hängt på bra. Det är massor av vilda djur här då vi bor mitt ute i skogen, det kommer bland annat hit en kangaroo till farmen lite då och då som vi döpt till Willy, han är så sjukt stor!! Blev helt chockad när jag såg honom för fösta gången för jag har aldrig sätt en sån stor kangaroo innan. Här om kvällen fick vi även besök av en ormbebis, den var så söööt. Det var faktiskt en albinoorm, hur coolt är inte det då?! Aussien som jobbar här blev helt till sig då han aldrig i hela sitt liv sätt en sån vacker orm innan haha. Så det var lite spännande!
 
Jag har nu flyttat ut från mitt lilla tält och bor i en renoverad gamal buss/van, den är verkligen hur jävla cool som helst, ska ta bilder och lägga upp någon annan dag! :) Nu ska vi käka middag sen ska jag lägga mig tidigt, inatt ska jag upp klockan 3 och åka till marknaden och bygga upp tält/förbereda innan alla kunder kommer, det är min första marknad imorgon så jag är jätte förväntansfull! :D Nu ska jag äntligen få se vart allting vi odlat, skördat och jobbat så hårt med hamnar. 
 
 Willy!
 
 Ormen :) 

Noosa

 
Noosa är verkligen så jäkla fint, ja, jag vet att jag redan skrivit det, men SHIT! det.är.så.jäkla.fint.här. Jag har sån himla tur att jag fick farmjobb i NOOSA! Kan inte fatta det, sån jäkla tur. Jag trivs bara mer och mer för varje dag som går. Jag trivs att ligga i mitt lilla tält om nätterna och höra alla djur utanför, är nästan säker på att jag hörde en kangaroo här om natten, lät stort och hoppade.. Hm. Jag gillar att stjärnhimelen här så hima klar, inga gatolyktor eller annat ljus som stör. Mina springrundor nere på stranden är nu utbytt mot springrundor i regnskogen! 
 
 
Lucnha nere på stranden med nya vänner. Italienarna har visat mig runt i Noosas nationalpark och de fina stränderna. Ska lägga upp bilderna från det senare.. 
 
Så klart och fint vatten här. 
 
 
Italienskamaffian.
 
 

degar

Sitter i soffan och chillar med italienarna, stackars pojkar dem är helt utslaga efter en hård utekväll igår haha. Själv var jag tvungen att gå upp kl 6 och jobba så blev strandhäng nere på Noosa beach med dem andra istället för utgång vilket inte var helt fel!
 
Idag var det min tur att laga lunch till alla på farmen och herregud vilken jäkla tid det tog, männen äter ju dessutom som djur så jag stod i köket och lagade mat i timmar! Nåja, det blev lyckat iallafall, alla var nöjda och dem lever fortfarande så något rätt måste jag allt gjort! Ikväll ska vi åka ner till Noosa nationalpark och se på solnedgången och italienarna snackar något om en italienskglassbar som vi ska besöka vilket låter smaskens! Imorgon är alla på farmen lediga så får se vad som hittas på då!
 
 
 
 

Farmwork

Då har jag alltså slagit mig ner i Noosa för att farmjobba.
 
Jag jobbar på en ekologiskfarm med jättegoa folks. Jag är yngst och ensam tjej ute på fältet, men det är faktiskt helt okej :) Det är en tysktjej som jobbar i kontoret också så jag är inte helt ensam tjej på farmen iallafall! Jag trivs redan, det är så OTROLIGT VACKERT HÄR, jag kan inte riktigt smällta det, så jävla underbar natur.  Detta känns så himla rätt och jag kommer att få lära mig huur mycket som helst, kommer även få mitt andra årsvisum!  Än så länge är det 3 italienare, 1 skott, 1 aussie och 1 israel och 1 tysk tjej, få se vilka fler som droppar in om någon månad. 
 
 Home sweet home! Jag bor i ett tält förtillfället och jag älskar det! Haha, det är verkligen hur mysigt som helst.
 
 Här jobbar jag! 

Mot nya äventyr!

Ohoj vad tiden går. Imorgon är det min sista arbetsdag här uppe i Tannum sands och om två dagar hoppar jag på tåget mot nya äventyr! Jag måste verkligen säga att jag har haft det superbra här uppe och har verkligen sätt till att relaxa till max, ångrar inte att jag kom hit. Jag har bott hos världens underbaraste familj och haft så himla kul med pojken jag tagit hand om. Jag ska ta med mig allting jag lärt mig här ifrån.
 
Men nu vill jag vidare... utforska nya ställen, lära känna nya spännande människor, lära mig nya saker, utvecklas ännu mera, mer, mer, mer. Sen jag kom hit ensam till Australien så känns det som att ALLTING är möjligt. Ja, det är sant. Jag tänker oftare än innan "Ingenting är omöjligt, klart jag fixar detta" Och den känslan mina vänner, är helt jäkla underbar, helt magiskt. Känslan av att lita på sig själv, tro på sig själv och sattsa allt. Så ut med er! Hoppa på nya äventyr,  gör saker ni aldrig trodde ni skulle göra/klara av, ut och flyg med era fria vingar, gör saker ni är livrädda för, saker ni trodde var omöjligt, kliv över den första tröskeln! För det är så himla värt det.
 
Tannums sands, du tog väl hand om mig. Ciao! 
 
 
 
 
 

I love you

 
 
 

Bit för bit

Idag fick jag ett härligt besked som kommer att förändra min resa helt...
 
Det är bara sex dagar kvar i Tannum sands för min del så det är strax hög tid för mig att kicka vidare. Jobbet här uppe har gått jättebra hitills och är så glad att jag kom hit. Innan jag valde att tacka ja till detta jobbet och åka hela vägen upp till Gladstone så var jag tveksam. I ärlighetens namn så var det mest för att jag visste att jag skulle missa nyår i Sydney som var planerat med flera andra au pairer och vänner, ca 30 st var dem tydligen enligt en polare. Ja, det var surt att missa, speciellt när alla mina vänner som var där sa att det var MAGISKT och att det var den bästa nyår dem någonsin haft. Ja, det var surt att sitta med familjen som jag knappt kännde då och deras polare, kryllat av skrikande barn och skällade hundar.. Längtandes till Sydney eller längtandes hem... mitt ute i ingenstans, såg två fyvärkerier, woho! Men sen kom jag att tänka på att det var mitt val, detta var mitt val och ingen annans. Jag bestämde mig för att komma upp hit, jag hade en bra magkälsa så har faktiskt inget att vara grinig över och då blev helt plötsligt omgivnigen mycket trevligare och jag hade en positiv syn på nyårskvällen som slutade riktigt bra. Dessutom var det ju bara en nyår i mitt liv, det kommer fler.
 
Nåja, hade ju som sagt en bra magkänlsa. Jag ville upp till Queensland, det var ett av målen innan jag satte min fot i Oz. - Nå Queensland!  När pappan i familjen sa att han kunde betala hälften av min flygbiljett upp, så blev svaret JA direkt. Ville ju ändå norr och hade inget att förlora.
 
~ Nu åter till beskedet, genom mamman i familjen har jag fått ett nytt jobb. Fick beskedet idag och det känns så himla bra. Hade jag inte åkt upp till denna familjen, utan supit skallen av mig i Sydney i några timmar på nyårsafton istället så hade jag aldrig fått denna chansen. Detta är ett stort bevis på att jag har utvecklats som person, hade jag varit samma Elisa som jag var för ca två - tre år sedan så hade jag åkt raka vägen till Sydney med en vodkaflaska i handen och skitit i allt, vaknat upp bakis morgonen efter och tagit en återställare, typ. Men det funkar inte så nu, jag är klokare, gör klokare val, jag har vuxit. Visst har jag miljoner saker kvar att jobba på, jag har så mycket kvar att lära, men jag är ändå stolt över mig själv, jag är stolt över att jag (tydligen) gjorde det rätta valet och kunde lita såpass bra på min magkänsla, för titta var det tar mig nu - mot nya äventyr. 
 
Jag känner mig säkrare, modigare och starkare än jag någonsin har gjort förut och sakta men säkert börjar jag hitta mig själv som varit så otroligt vilsen, bit för bit. 
 
 
 

Skrota ordet "pojkflicka"

Pojkflicka - Negativ klang åt att vara flicka/kvinna?
 
Har ni tänkt på att det ofta är hög status att kunna säga att "jag var en pojkflicka som barn"? Man blir mer intressant som person, mer spännande, coolare, wow, det var något fint. Så har jag i alla fall uppfattat det. Vi har lärt oss sen barntider och tyvärr lär många av oss fortfarande ut ett förakt mot det kvinnliga och även vårt egna kön.
 
Barn är barn, jag och min syster klättrade i träd, hoppade över åar, lekte krigare i skogen som alla andra flickor gjorde. Det har inget att göra med om man var en "pojkflicka" eller inte. Kan någon tala om för mig hur en "flicka" leker?  Vilket barn satt inne och lekte med dockor hela dagarna? eller gungade lungt och fint på gungan varje gång? Eller inte fick skrapsår på knät? Det finns inte, alla barn tröttnade efter ett tag, hade spring i bena, ville ut ur huset. Så hur leker då en flicka? Och hur leker en "pojkflicka?" Och vad händer förresten om vi vänder på det? Om en pojke är en "flickpojke" blir statusen helt plötsligt otroligt låg. Han har då förminskats som person ochh blivit något negativt. Get it now? 
 
Well, here's to the girls out there! - Inse att du inte var så speciell, sorry, du var faktiskt bara ett vanligt barn. Sluta förfan att fönedra dig själv och ditt egna kön, det är bara patetiskt. Stå upp för det istället! Sluta kalla dig själv med stolthet i rösten för "pojkflicka" med tron om att du kommer att låta som en bättre eller coolare person. Stå upp för att du var en F L I C K A som barn och att du är en  K V I N N A idag, en jävligt awesome dessutom. Du var ett barn som växte upp med att leka i leran och springa barfota, som alla andra, för jag ser då inget "pojkigt" i tex den här bilden, jag.ser.bara.I D I O T I !
 
 ... WHAT?!?!
 
 
Avslutar med en nice bild. Go'kväll.
 
 

Vad händer om du vänder på det?

 

,


Chillar på Livet

Och vissa har frågat mig varför och vad jag ska upp till Gladstone att göra..
Well, this is why. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gladstone

Woho, idag efter springrundan blev det en tur till Gladstone! Pappan visade mig runt i staden och sen stack jag iväg och shoppade lite. Måste säga att det är en trevlig kuststad med massor av fina parker och hamnar :)
 
 
~ Jag köpte äntligen en ny keps, träningsshorts, "chillshorts", underkläder och en australienkeps som jag ska ha när jag är ute och springer. Hann inte kolla i så många affärer idag så får kanske åka in någon annan dag :)
 
 
 
 
 
 

Seventeen Seventy

Idag var jag i den lilla byn 1770! Det var faktiskt med på min lista av ställen jag ville besöka och se i Australien så jag är verkligen supernöjd. Har dock brännt mig massor så jag ser ut som en kräfta, även ifall jag smörjde in mig med 50+, men solen är så jäkla stark så får helt enkelt se till att smörja in mig oftare! Vattnet är så stört varmt här uppe i norr. Det är inte dirket så man kan ta sig ett svaklande dopp utan det känns mer som man hoppar in i ett varmt bad i badkaret. Jag, pappan och pojken åkte iväg tidigt på morgonen och sen badade vi hela förmiddagen, efter det så åkte vi till en fin park och grillade lunch. Glömde ta kort på stranden där vi badade, detta är ifrån parken...Fast jag badade iof här också :) Är typ världensfisk i vattnet här i Australien! Ingen mesig badkruka som jag är i Sverige haha.. 
 
Jag har verkligen haft en dunderbra dag och kommit närmre familjen. Imorgon ska jag nog in och upptäcka staden Gladstone, får se vart det bär av! 
 
 
 
 
 
 

Långfingret

Okej, något som aussieboysen gör mycket här för att "charma" och fånga en kvinnas uppmärksamhet är att vissla, tuta, vinka, skrika eller jag vettefan vad dom håller på med från bilarna/ballgongerna/mopederna/motorcykeln ja, you name it. Jag har tillochmed varit med om att en liten pojkspoling på ca 17 bast försökt att ragga upp mig från en cykel.. EN CYKEL?! Jomen visst, jag hoppar på din pakethållare! kör ba kör! Det spelar ingenroll om du är ute och tar en springrunda, bär matkassar och svättet rinner eller om du går med barnen hem från skolan. Det händer hela tiden, överallt, vart du än går. 
 
Vissa blir helt förfärade av responsen jag ger tillbaka - Långfingret. Eller så ignorerar jag dem helt viket gör dem helt galna och tutar ännu mera. Men alltså, vad förväntar dom sig egentligen? Att jag ska springa efter bilen och tigga efter deras facebook typ? ÅH blir så jäkla trött på det. Låt oss kvinnor vara! 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0
ellysita Follow on Bloglovin