Pink Heart Tail

Jul - Rasisterna passar på att leka offer!

Jaha, då var det alltså dags igen. Julen närmar sig och då passar det väldigt bra för alla smygrasister/rasistister att leka offer för att deras främlighetsfientliga åsikter inte accepteras längre. För det första, vi lever i en värld där kulturer och traditioner ändrar sig, hela tiden och det är fullkomligt naturligt då människor och samhället ändras, ja du läste rätt - ÄNDRAS. Vad ska vi göra med alla små rädda människor som inte klarar av en förändring? Tänkte dela med mig lite av den information som tilltalat mig mest och även några av mina egna tankar kring detta ämnet.
 
"Jorden går under, negerdockan i Kalle Anka är bortagen!" - Åh nej, svenskarna ska inte längre få sitta i soffan och mysa framför scenen med nidbilden av en mörkhyad person i Kalle Anka. En nidbild är endast till för att förnedra och har enbart ett rasistiskt syfte. Jag är snarare förvånad över att dockan inte tagits bort tidigare än 2012. 
 
Pepparkaksgubben. Detta jäkla tjat om pepparkaksgubben. Det är ingen som har klagat på pepparkaksgubbar i sig, det som klagades på var att EN klass som röstade om att inte sjunga pepparkakssången och då kände att det var onödigt att ha med en papperkaksgubbe i luciatåget, dom valde helt enkelt andra sånger och ville att alla skulle vara utklädda till något som var relevant för sångerna och vara med och uppträda, sen blev allt förvrängt, missförstått och överdrivet och rasister drog nytta av det genom att få det till att "alla svarta klagar och kallar oss rasister" vilket inte var sant alls.
 
Tomtar. Nu har det även blossat upp på Facebook att en skola inte ville ha med tomtar i luciatåget. Självklart drar rasisterna nytta av detta och försöker vrida och vränga på det hela att det skulle ha något med rasism att göra. Att snart är "allt i Sverige rasistiskt" Det står klart och tydligt i artikeln att skolan ville ha ett traditionellt lucia tåg, alltså med endast lucia, tärnor och stjärngossar. Tycker detta snarare är väldigt konservativt än rasistiskt. Och är det inte så ni vill ha det? Konservativt, bevara traditionen. Vill ni helt plötsligt inte stäva bakåt som flera av era andra åsikter gör? 
 
Lucia. Förra året var det en 14-årig flicka i vitt linne och ljus i håret som väckte folks ilska på internet när luciafirandet sändes på tv. Anledningen var hennes hudfärg. Att flickan är född i Sverige och inte har någon som helst annan nationalitet än just svensk, det gör inte indignationen mindre hos de som rasar. En svensk lucia kan inte vara svart. Lucia är ljus, gärna blond men mörkt hår går bra det också. Men mörkhyad – där hår tydligen gränsen. Denna unga flicka har blivit en symbol för människor som hatar, mot allt som är fel med Sverige. Det mångkulturella har gått för långt, så pass långt att man inte drar sig för att utala sitt hat mot en ung flicka med samma nationalitet som hatarna själva.

 

Flickan är född i Sverige, men kan inte kallas etnisk svensk enligt hatarna, för hon är mörkhyad. ”Troligvis har hon en eller två föräldrar som är födda utomlands”.  Detta spelar alltså roll för flickans egna identitet. En ung flicka med mörk hy får sni etniska tillhörighet bestämd av ett land från vilket en av hennes föräldrar kanske flydde när föräldern var tio år. Föräldern själv är med svensk än, säg, etiopisk. Föräldern identifierar sig mer med Sverige än sitt ”hemland” och flickan gör det definitivt – hon har aldrig varit i Etiopien!

 

Ändå menar hatarna att flickan inte kan vara etnisk svensk för att hon inte är vit. Detta menar hatarna inte är ett rasistiskt argument utan en ren självklarhet. Men om flickan inte är etnisk svensk – vilken etnicitet har hon då?

 
Julfriandet. Jul firar vi (och många andra) för att fira Jesus födelse. Jesus föddes i Betlehem, som i sin tur ligger i Palestina. Jag antar att om du föds i Palestina så har du inte det "svenska" eller det "ariska utseende" som SD, NSF m.fl. pratar om. Därför tycker jag att det är lite roligt att rasister och andra främlingsfientliga firar en mörkhyad mans födelsedag. 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
ellysita Follow on Bloglovin